Webcast serie Power BI Health Scan:

Voorkom de Excel hel

Onze webcast serie over de Power BI Health Scan

Welkom bij onze webcast serie over de Power BI Health Scan, waarbij we dieper ingaan op hoe je het meeste uit je Power BI-omgeving kunt halen. Van het ontwijken van veelvoorkomende valkuilen tot het optimaliseren van instellingen en het versterken van de beveiliging: deze video’s bieden praktische inzichten en tips voor iedere Power BI-gebruiker. Of je nu een beginner bent of een ervaren professional, deze serie helpt je om je Power BI-omgeving naar een hoger niveau te tillen.

Deel 1

Deze webcast gaat over Power BI en hoe je veelvoorkomende valkuilen kunt voorkomen bij de configuratie van je Power BI-omgeving. We behandelen vier domeinen: Instellingen, Identity & Access Management, Workspaces en Reports. In de video’s 2 tot en met 5 wordt elk domein apart behandeld om je te helpen je Power BI-omgeving te verbeteren, inclusief gratis tips.

Deel 2

In deze video behandelen we de instellingen van de Power BI-tenant en belichten we het belang van het begrijpen en aanpassen van deze instellingen voor het verbeteren van de efficiëntie en veiligheid van je Power BI-omgeving. Met meer dan 90 instellingen die de effectiviteit van jouw Power BI-omgeving bepalen, is het cruciaal om een duidelijk beeld te hebben van welke aanpassingen daadwerkelijk een verschil kunnen maken. Zo kun je onbedoelde datalekken en security breaches voorkomen.

Deel 3

In deze derde video focussen we ons op de beveiligingsaspecten van Power BI. Het correct inrichten van de beveiliging van je Power BI-omgeving is cruciaal, aangezien onjuiste beveiligingsinstellingen tot mogelijke datalekken kunnen leiden. Door de beveiliging op vier niveaus in te stellen, kan het risico aanzienlijk worden verminderd.

Deel 4

In deze vierde video bespreken we het optimaliseren van Workspaces in Power BI. Fortezza Data onderstreept het belang van het hanteren van een OTAP-strategie om te voorkomen dat test- en productierapportages door elkaar lopen, wat het risico op verwarring onder gebruikers vergroot.

Deel 5

In deze laatste video bespreken we de Power BI Health Scan en hoe deze bijdraagt aan het verbeteren van je Power BI-omgeving. De tool levert gedetailleerde scores voor elk aandachtsgebied en biedt adviezen voor optimalisatie. Op basis van de verkregen inzichten kun je prioriteiten stellen, waardoor je beschikt over een eenvoudig en effectief plan van aanpak waarmee je direct aan de slag kunt.

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data