Voertuigen schouwen

met Power Apps

Onze opdrachtgever is een van de grootste organisatie in nederland op het gebied van duurzaam management van rioleringsbeheer. De voertuigen waarmee ze bijvoorbeeld riolen reinigen zijn een van de belangrijkste assets. Het onderhoud van deze voertuigen gebeurd (op wettelijk periodieke basis) bij een van de vele vestigingen in het land. De inspecties van de voertuigen gebeurde geheel met de hand, waar een mandewerker alles opschreef en eventueel foto`s nam, om deze vervolgens over te typen in een Excel overzicht op kantoor. 

Vraagstuk

Kan Fortezza Data ons helpen met het digitaliseren en automatiseren van het schouwproces van onze voertuigen met Power Apps?

Onze oplossing

We zijn gestart met het in kaart brengen van het schouwproces en welke stappen doorlopen worden. Op basis van deze stappen hebben we een User Interface design opgeleverd en direct vertaald naar Power Apps. Binnen de SchouwApp hebben we schermen gemaakt voor:  

  • Ophalen van basisgegevens over de voertuigen  
  • Historie van uitgevoerde schouwen en reparaties  
  • Doorlopen van schouw/ inspectie process  
  • Opslaan van foto`s en video behorend bij de schouw  

De Power Apps zijn direct Mobile Friendly opgezet zodat medewerkers met een tablet makkelijk rond het voertuig kunnen lopen en direct de resultaten in de app verwerken.  

Applicaties ontsloten: n.v.t. want er wordt data geproduceert in PowerApps

Techniek Fortezza: Azure SQL Database, Power Apps

Behaalde resultaten

Met het bouwen aan dit nieuwe data platform hebben we de volgende resultaten behaald: 

  • Gehele schouwproces digitaal gemaakt  
  • Per schouw 1 uur aan overtik werk bespaart voor medewerkers  
  • Digitaal archief van inspecties direct beschikbaar  
  • Eenduidige inspecties en antwoord mogelijkheden  

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data