Realtime applicatie integratie

om afhandeltijden te versnellen

Hittech (een leverancier voor het outsourcen, fabriceren, assembleren en leveren van high tech equiptment) heeft een maatwerk integratie platform (de Hittech API Layer / HAL). Deze systemen hebben API’s die gebaseerd zijn op verschillende technologieën en niet altijd 1-op-1 compatibel met elkaar zijn. Gezien data niet voldoende realtime uitgewisseld kon worden en er lange verwerkingstijden waren in workflows, heeft Hittech de volgende vraag aan Fortezza gesteld:  

“Kan Fortezza Data ons helpen met het bouwen van een schaalbaar, betaalbaar en (zelf) beheersbaar integratieplatform voor onze kern processen?”

Integratie tussen de huidige systemen is van groot belang voor de bedrijfsvoering van Hittech. Daarnaast moet de oplossing de mogelijkheid bieden om flexibel en snel te reageren op wensen voor nieuwe data-inzichten, integratie en automatisering vanuit de business.

Onze oplossing

Fortezza Data is gestart met het in kaart brengen van de huidige processen, applicaties en data(stromen). Op basis van deze AS IS analyse hebben we een TO BE dataplatform en roadmap opgesteld.

In 3 maanden hebben we een realtime data integratie gerealiseerd tussen het ERP systeem en inkooporder management systeem. Master data en transactie gegevens worden nu niet meer 1x per dag gesynchroniseert, maar per minuut. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers geen “bakjes” meer moeten bijhouden, maar direct feedback krijgen of inkooporders op de juiste manier verwerkt worden.

Applicaties ontsloten: Glovia, Filelinx, ViVD

Techniek Fortezza: Azure LogicApps

"Fortezza heeft zeer snel een PoC opgeleverd waaruit de waarde van LogicApps sterk naar voren kwam. Vervolgens hebben ze in no time alle integraties gebouwd, getest en volledig beveiligd opgeleverd. Onze verwerkingstijden zijn enorm versneld en tevens hebben we zelf inzicht in de stabiliteit van de integratie."
Sergio Koster - IT manager

Behaalde resultaten

Door het uitvoeren van de analyse en het implementeren van de LogicApps voor Hittech, hebben we de volgende resultaten behaald:

  • Iedere minuut data synchronisatie i.p.v. dagelijks
  • Verwerking van inkooporders versneld met 90%
  • Reductie van foutmeldingen met 60%
  • Hittech kan zelfstandig nieuwe LogicApps bouwen o.b.v. templates
  • Beheer van Fortezza zorgt voor continuiteit en “peace of mind” bij IT
  • Maandelijkse kosten zijn zeer laag vergeleken met het volume van de transacties

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data