Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Power BI Dashboards

Maak data eenvoudig inzichtelijk met behulp van visualisaties en interactieve dashboards

Natuurlijk wilt u uw bedrijf beter laten presteren. Maar vaak ontbreekt het u aan de juiste data en inzichten. Tijdens vergaderingen krijgt u allerlei Excel-bestanden voorgeschoteld, waarvan u alleen chocola kunt maken als u op de afdeling Finance werkt of toevallig een hele grote voorliefde heeft voor cijfers. Niemand is aangenomen om Excel-rapporten te maken, en vrijwel niemand vindt het leuk om te doen of is goed in. Handmatig data ophalen en structureren wordt dan ook vaak gezien als strafwerk. Het is tijdrovend en iedereen doet het op z’n eigen manier. En als er dan een overzicht uitrolt, denkt uw publiek vaak: waar zit ik naar te kijken? Zij zien door de bomen het bos niet meer en vaak is de data ook nog verouderd, onvolledig of incorrect, waardoor er meerdere versies van de waarheid ontstaan.

Data-analyse en
-visualisatie is de sleutel

U wilt het liefst in één oogopslag kunnen doorgronden hoe uw bedrijf, afdeling en processen ervoor staan, waar het spaak loopt en waar dit precies aan ligt. Met behulp van data-analyse en slimme visualisatie-tools krijgt u meer inzicht in uw organisatie en de processen. U heeft altijd alle actuele data bij de hand van door uzelf geselecteerde bronnen. U weet hoe de processen verlopen en kunt zo weloverwogen beslissingen nemen. Niet meer op onderbuikgevoel, maar op basis van feiten. Niet meer in grote, onoverzichtelijke, saaie tabellen, maar in aansprekende, visueel aantrekkelijke, interactieve dashboards.

Hoe? Fortezza Data helpt u uw data inzichtelijk te maken met behulp van Power BI Dashboards. Iedere ochtend van uw werkdag ligt er een actueel rapport klaar met de juiste stuurinformatie. Gestructureerd en gestandaardiseerd, zodat er nog maar één waarheid is. Zodat u niet meer 80% van uw tijd hoeft te besteden aan data ophalen en structureren en slechts 20% van uw tijd overhoudt voor data-analyse en het doorvoeren van verbeteringen. Wij draaien het om: u gaat met de juiste tooling straks hooguit 20% van uw tijd besteden aan het verzamelen en structureren van data en houdt maar liefst 80% van uw tijd over voor data-analyse en het sturen op data. U krijgt dus meer tijd om echt waarde toe te voegen voor uw organisatie en om te doen waarvoor u bent aangesteld.

De kracht van Power BI Dashboards

Fortezza Data laat organisaties dagelijks de kracht ervaren van dashboards gemaakt met Power BI. Power BI is een toonaangevende business intelligence-tool van Microsoft. Voor iedereen die Office 365 kent en met Excel werkt is de tool supergebruiksvriendelijk en vertrouwd. Het is maar een kleine stap om Excel-query’s, -gegevensmodellen en -rapporten te verbinden met Power BI-dashboards. Zo verzamelt, analyseert, publiceert en deelt u de juiste data in een handomdraai. Op uw pc, laptop, tablet of smartphone, want Power BI is ideaal voor mobiel én desktop.

Meer grip

Door de juiste data visueel aantrekkelijk te presenteren en interactief te maken, ziet u direct wat de trends zijn, waar de knelpunten zitten en wat hiervan de oorzaak is. Zo bent u beter en sneller in staat om de vinger op de zere plek te leggen en nieuwe kansen vroegtijdig te grijpen. U kunt direct bijsturen om de organisatie aan te passen aan veranderingen. U krijgt dus meer grip op de situatie. En wie wil dat nu niet in tijden van snelle (technologische) veranderingen en steeds wijzigende klantbehoeften?

Belangrijkste voordelen van Power BI Dashboards

Een Power BI Dashboard is één overzichtelijke pagina of canvas, die gebruikmaakt van visualisaties om een verhaal te vertellen.

Een goed ontworpen dashboard toont alleen de belangrijkste elementen van dat verhaal. De belangrijkste voordelen van de dienstverlening van Fortezza Data op het gebied van Power BI Dashboards zijn:

  • Inzicht in bedrijfsprocessen en processen op basis van actuele data
  • Gebruiksvriendelijke software, geschikt voor mobiel én desktop, met een naadloze integratie met Office 365
  • Mooie en overzichtelijke visualisaties met behulp van AI
  • Fortezza Data bouwt (de eerste) dashboards met een vaste, duidelijke indeling en helpt u op weg
  • Heeft u gegevens in meerdere systemen opgeslagen en wilt u die graag met elkaar combineren? Ook dat regelen we eenvoudig met onze Azure DataHub
  • Analyseer zelf data die voor uw functie van belang is, of u nou directielid of manager bent: wij spitsen de informatievoorziening toe per rol
  • Iedere week verschijnen er updates en/of nieuwe features – wij praten u graag bij en leggen uit wat dit voor u betekent
  • Beheersbare kosten: u betaalt per maand per gebruiker.

De unieke aanpak van Fortezza Data

Fortezza Data onderscheidt zich van de concurrentie doordat we een unieke, handige Power BI-toolkit voor u hebben ontwikkeld. Hierbij passen we de vormgeving aan aan uw huisstijl en wensen en gebruiken we onze best practices over hoe u een datavraagstuk van vraag naar antwoord krijgt. Daarnaast staan we bekend om onze snelheid. Zo proberen we altijd binnen enkele weken een eerste concreet product op te leveren, dat meteen mobile ready is. Wij denken altijd op strategisch vlak met onze klanten mee en kijken met een bedrijfskundige bril naar bedrijfsprocessen en applicaties. Klantgericht, met aandacht, flexibel, no-nonsense en betrouwbaar: dat is de kracht van Fortezza Data. Samen met onze klanten bouwen we aan een solide basis voor de toekomst.

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat u er veel profijt van heeft. Mocht u in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kunt u die aan mij stellen via de contactpagina. U kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data