Een OTAP-Straat? De sleutel

tot een succesvol dataplatform

In een tijdperk waarin data de kern vormt van veel bedrijfsbeslissingen, wordt de manier waarop we die data beheren en gebruiken steeds belangrijker. Of je nu een groot bedrijf leidt of een kleine ondernemer bent, de behoefte aan gestroomlijnde, betrouwbare en efficiënte systemen is universeler dan ooit. Hier komt de OTAP-straat in beeld, een proces dat elk bedrijf helpt bij het ontwikkelen, testen en implementeren van dataplatforms. Maar wat houdt dit precies in? En waarom zou jij het moeten overwegen? De term: echte ontwikkelaars testen in productie kan allang niet meer.

Wat is een OTAP-straat?

OTAP staat voor Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie. Deze vier stappen vormen samen een gecoördineerd pad voor de ontwikkeling van systemen, software en toepassingen binnen je bedrijf.

Laten we dit concept vergelijken met het samenstellen van een belangrijk zakelijk rapport. In de ontwikkelingsfase verzamel je informatie, brainstorm je en stel je een ruw concept samen. In de testfase onderzoek je of alle feiten kloppen en pas je het ontwerp aan. In de acceptatiefase krijgt een geselecteerde groep collega’s de kans om het te beoordelen en feedback te geven. Tenslotte, in de productiefase, wordt het rapport gepresenteerd aan het beoogde publiek.

Gestroomlijnde releases

Met een OTAP-straat zorg je ervoor dat jouw dataplatform in gecontroleerde omstandigheden wordt getest en aangepast. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen in de latere stadia en minimaliseer je de kosten en tijd die nodig zijn om fouten op te lossen.

Neem als voorbeeld een middelgroot bedrijf, dat een nieuw data-analysemodel wilt integreren in hun bestaande datawarehouse. Met de OTAP-straat kunnen ze elk aspect grondig testen, van gegevensintegratie tot gebruikersinterface, waardoor ze de juiste versie zonder kostbare fouten kunnen lanceren naar een productie-omgeving.

Vragen?
Bel met Jeroen Breugelmans
+31 (0) 655 836 540

Lagere downtime

Met deze aanpak worden eventuele problemen vroegtijdig ontdekt, wat resulteert in minder reparaties na de lancering van je dataplatform naar productie. Door op lagere omgevingen dan productie te testen met eindgebruikers, voorkom je dat productie-omgevingen een lange tijd niet beschikbaarheid zijn.

Een ander voorbeeld is een zorginstelling die een nieuw patiëntendatabeheersysteem implementeert. Door gebruik te maken van een OTAP-straat, kunnen ze mogelijke problemen met gegevensverwerking en -beveiliging opsporen voordat het systeem live gaat. Dit voorkomt privacyproblemen en zorgt voor naleving van de regelgeving.

Voor iedereen

Een OTAP-straat is niet alleen iets voor grote ondernemingen met enorme budgetten. Zelfs kleine organisaties kunnen profiteren van deze aanpak. Het kan namelijk helpen om efficiënter te werken en de kwaliteit te verbeteren, zonder dat het veel extra kosten met zich meebrengt.

Zelfs een klein consultancybureau dat een nieuw CRM-systeem implementeert, kan door middel van een OTAP-straat zorgen voor een soepele overgang zonder verlies van belangrijke klantinformatie.

Conclusie: Een OTAP-straat is jouw sleutel tot succes

Of je nu een multinational bent of een kleine lokale ondernemer, een OTAP-straat kan de efficiëntie, betrouwbaarheid en kostenbeheersing van je analytische dataplatform of datawarehouse aanzienlijk verbeteren.

Wil je meer weten over hoe een OTAP-straat kan worden toegepast binnen jouw organisatie? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over het implementeren van een OTAP-straat  aan jouw dataplatform, en ontdek hoe je de volwassenheid van jouw dataplatform naar een hoger niveau kunt tillen. Jouw datagedreven succes begint vandaag!

Neemt gerust contact op

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data

Werk efficiënter

Ben je nieuwsgierig naar hoe de OTAP-straat functioneert binnen het landschap van data beheer en releaseprocessen bij Fortezza Data? Wil je dieper ingaan op hoe deze methodologie helpt bij het optimaliseren van de uitrol van dataplatforms, het minimaliseren van downtime en het vroegtijdig identificeren van mogelijke issues? Of zit je momenteel in een fase waarbij je directe begeleiding of advies nodig hebt voor een lopend project?

Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Onze deskundigen staan paraat om je te voorzien van uitgebreide informatie en advies op maat, zodat je met vertrouwen je projecten naar een succesvolle productiefase kunt leiden.

    “Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

    Jeroen Breugelmans

    Directeur Fortezza Data