Migreren van je data warehouse

naar een andere azure subscription

Onze opdrachtgever is door en door Nederlands familiebedrijf  die is als allround aannemer gespecialiseerd is in kabel-, leiding- en montagewerken. 

In de afgelopen jaren is datagedreven werken een sterk onderdeel geworden van de bedrijfsvoering ​Doordat Azure destijds nog relatief onbekend was is de eerste versie van hun Azure DataHub in een gezamenlijke subscription neergezet voor IT, Security en de afdeling Data & Informatie.  

Omdat er steeds meer nieuwe initiatieven worden geïmplementeerd op het Azure platform is er behoefte aan een eigen subscription voor de Datahub en het D&I team. ​ 

Op deze wijze zorgen we ervoor dat voldaan wordt aan alle security, policy en governance eisen en staan ze echt klaar voor de toekomst.  

Vraagstuk

“Kan Fortezza Data ons helpen met het migreren van de datahub van de bestaande Azure subscription naar een nieuwe Azure subscription? En zorgen dat de technical debt die onderweg is ontstaan ook direct voor ons oplossen?”

Onze oplossing

Met de inzet van een van onze Microsoft data engineers, hebben we in slechts 2 maanden de gehele OTAP straat van de DataHub gemigreerd naar een nieuwe Azure subscription. Hierbij hebben we duidelijke migratie principes gedefinieerd, zoals het implementeren van een strakke doelbinding in de OTAP straat en het volledig voldoen aan alle security principes en policies van onze opdrachtgever.  

Applicaties ontsloten:

Afas, Appeee, Connect-it, DHCP, Hubble. Inventaris, ManualMaster, Metacom, Outsystems, Relatics, Sophos, TopDesk, Vico, ArcGIS, Fiberconnect, Opendata, Cynergie.

Techniek Fortezza:

Azure SQL DB, Devops, Datalake, Power BI, CI/CD, Key vault, ADF, LogicApps, Active Directory/ Entra, PurView.

Van Gelder DataHub

Behaalde resultaten

Met de migratie en optimalisatie van de datahub maar een nieuwe Azure subsciption hebben we de volgende resultaten behaald: 

  • 13 Azure services in de gehele OTAP straat gemigreerd 
  • Meer dan 400 datasets (185GB) 100% gereconcilieerd 
  • OTAP straat compliant en conform alles security en IT policies ingericht 
  • Consistente naamgeving en geparameteriseerde code voor optimaal release management 

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data