Het datateam verder brengen

in de uitzendbranche

Onze opdrachtgever was een grote speler in het uitzenden van personeel voor (non-)profitorganisaties in Nederland en België. Ze focussen hierbij op werving, detachering en uitbesteden.

Het datateam van dit uitzendbureau had een aantal ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor de kennis over de aanwezige data intern niet meer voldoende aanwezig was. Daarnaast liep het bestaande datawarehouse tegen haar technische limieten aan.

De opdrachtgever heeft Fortezza Data daarom de volgende vraag gesteld:

“Kun je ons datateam coachen op het gebied van Devops en Data Warehousing en een second opinion geven over ons datawarehouse?”

Onze oplossing

We zijn begonnen met het in kaart brengen van de werkprocessen. Van requirement intake tot aan de deliver van (Power) BI oplossingen. Daarbij hebben we een standaardisering van de werkwijze geïmplementeerd en dit geborgd via Azure Devops.

Daarna hebben we een ‘AS IS’ en ‘TO BE’-traject doorlopen met betrekking tot het DataWarehouse. Met deze uitkomst hebben we een roadmap opgesteld waarmee het datateam verder kon. In de dagelijkse praktijk hebben we het datateam ondersteund en gecoacht over de best practices en keuzes die je moet maken om een professioneel dataplatform op te zetten en te beheren.

Behaalde resultaten

Door het begeleiden van het team en standaardiseren van de werkwijze hebben we de volgende resultaten behaald:

  • Het datateam kan zelfstandig het datawarehouse platform doorontwikkelen
  • Het toegepaste Scrumproces leidt tot First-Time-Right oplevering van business intelligence oplossingen
  • Standaardisering van de werkwijze via Azure DevOps
  • Roadmap om een nieuw datawarehouse op te zetten
 

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data