Hoe Low & Bonar met manufacturing

analytics haar fabrieken optimaliseert

Low & Bonar, een fabrikant van industrieel hoowaardige materialen, heeft ambitieuze groeiplannen, gevoed door de recente overname door de Freudenberg Groep. Cruciale onderdelen hierbij zijn digitalisering en datagedreven werken, stelt
de B2B-producent van geavanceerde, hoogwaardige materialen van garens en vezels op basis van polymeer. Hiervoor heeft L&B de volgende vraag aan Fortezza gesteld:

“Kan Fortezza Data ons helpen met het uitvoeren van een analyse en implementatie van een data platform om operational excellence in onze fabrieken te ondersteunen?”

Om meer waarde te halen uit de data binnen de verschillende systemen en applicaties van Low & Bonar heeft Fortezza Data een dataplatform gebouwd en een datagestuurde cultuur gecreëerd. Hierdoor kan het beslissingen nemen op basis van de juiste relevante gegevens. Zo ligt operational excellence voor de locaties in Emmen, Arnhem en het Duitse Obernburg in het verschiet.

Onze oplossing

Fortezza Data is gestart met het in kaart brengen van de huidige processen, applicaties en data(stromen). Deze bleken per locatie slechts deels overlap te hebben en data op ander detail niveau`s vast te leggen.

Gewapend met deze kennis heeft Fortezza Data een roadmap opgesteld, inclusief onderliggend data platform. In 3 maanden tijd is dit platform gerealiseerd en zijn de eerste (handmatige) excel rapportages overgezet naar Power BI.

AS IS Analyse Manufacturing data

De Low & Bonar DataHub

Applicaties ontsloten: JD Edwards, OWL, Osisoft PI, Plant database, AIA, Hubble Analytics

Techniek Fortezza: SQL, SSIS, Power BI

"De Fortezza Data medewerkers kennen het datawarehouse op hun duimpje en kennen onze organisatie en de mensen waarmee ze moeten werken inmiddels goed. Ze kunnen veel beter en sneller op zaken inspelen dan een nieuwe partij. Dan is er namelijk toch altijd weer een wen-fase en inwerkperiode nodig. Bovendien zien wij Fortezza als datapartner. Het is niet: ‘doe even je ding en wegwezen’. Het is goed bevallen, dus we trekken in de toekomst graag samen verder op."
Richard Stoker - IT manager

Behaalde resultaten

Door het uitvoeren van de analsye en het implementeren van de L&B DataHub, hebben we de volgende reultaten behaald:

  • Integraal inzicht over (voorheen) separate vestigingen en applicaties
  • Inzicht in oorzaak uitval
  • Inzicht in kwaliteit productieproces
  • Sneller inzicht, tijd besparing handmatige excel bestanden
  • Data platform op orde voor nieuwe analyses en datasets
  • Sneller inzicht in productieketen trends en oorzaken voor uitval of kwaliteitsafwijkingen

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data