Hoe Atécé tijd bespaart met

automatische salesdashboards

Atécé is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1977 en gevestigd us in de kop van Noord-Holland. Het bedrijf levert vrijwel alle producten voor drukkerijen. Van coatings, grafische verbruiksmaterialen tot drukpersen. Inmiddels exporteert Atécé zijn producten naar meer dan 70 landen.

Begin 2020 onderzocht de directie en de IT-manager de mogelijkheden om een aantal legacy-systemen te vernieuwen, zoals die voor ERP. Ze waren op zoek naar een dataplatform om alle relevante data die het bedrijf in huis heeft, te ontsluiten.

Om dit vraagstuk op te lossen, stelde de directie de volgende vraag aan Fortezza Data: 

“Kan Fortezza Data een dataplatform voor ons bouwen dat onze rapportages kan automatiseren, maar ook kan ondersteunen in het migreren van legacy applicaties?”

Met de oude reportingtool moesten medewerkers rapporten zelf draaien en soms nabewerkingen doen, omdat er vaak meerdere versies van Excel-files bestonden. Ook dat kon beter, en vooral, efficiënter!

 

Onze oplossing

Voordat de organisatie met rapportages in Power BI aan de slag kon gaan, heeft Fortezza de data-infrastructuur aangelegd. Er is gekozen voor een cloudplatform van Microsoft Azure. Met behulp van Azure Data Factory en Azure SQL Databases is de Atécé DataHub opgezet met Power BI als tool voor de dashboards en rapportages.

De legacy bronsystemen werden met behulp van slimme technologische oplossingen gekoppeld. Hierbij werd gebruikgemaakt van een datakoppeling met virtual machines die speciaal voor Atécé draaien.

Het gebruik van de data is een stuk gemakkelijker geworden. Voorheen moesten medewerkers de reportingtool opstarten om zelf de Excel-lijsten te draaien. Die stap kan nu overgeslagen worden. De dashboards zijn daarnaast ook heel toegankelijk. Data kan eenvoidig gefilterd worden om bijvoorbeeld de omzet van een bepaald land, een bepaalde productgroep of een bepaalde klant op te vragen.

Bovendien – en heel belangrijk – kon zowel de directie als de medewerkers er weer vanuit gaan dat alle data gevalideerd en dus kloppend is. 

De Atece DataHub

Applicaties die zijn ontsloten: Tetraplan, Misa, Thinkwise, SharePoint

Techniek Fortezza: ADF, Datalake, SQL, Power BI, Azure Devops

"Fortezza is een solide partner, zowel op het gebied van data als infrastructuur. Ze staan altijd voor ons klaar als er iets aan de hand is en gaan net zolang door totdat het is opgelost. Nu voelt het alsof ze onderdeel zijn van ons team en dat is prettig werken."
Cees-Jan Rijke - IT Manager

Behaalde resultaten

Door het implementeren van de Atécé DataHub hebben we de volgende resultaten behaald:

  • Integraal overzicht & besturing over alle kernprocessen en afdelingen
  • 3 uur per week per salesmedewerker bespaard aan tijd
  • Eén versie van de waarheid, met businessrules op één plek vastgelegd
  • Datasets welke gereed zijn voor migratie naar een nieuw ERP-platform
  • Klaarstaan voor voorspellingen op het gebied van inkoop en sales
 

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data