Fortezza Azure Data Blauwdruk

voor snelle besluitvorming

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is de overstap naar een datagedreven werkproces niet langer een luxe, maar een noodzaak voor organisaties die competitief en relevant willen blijven. Als je een CTO, Data Manager, CFO of ICT Manager bent en jouw organisatie deze eerste cruciale stappen naar een datagedreven aanpak al heeft gezet, sta je mogelijk voor een uitdaging: wat is de volgende stap? Hoe ga je jouw datagedreven strategie naar een hoger niveau tillen?

Het antwoord ligt in het benutten van de Azure Data Blauwdruk, een krachtige oplossing die bedrijven in staat stelt om hun datatransformatie te versnellen en te vereenvoudigen. Maar wat zijn de voordelen en hoe pas je dit toe in jouw organisatie?

In deze blog gaan we in op de voordelen van het implementeren van de Azure Data Blauwdruk in jouw organisatie, het vergemakkelijken van jouw reis naar de volgende fase van datagedreven transformatie en het oplossen van jouw problemen omtrent verdere stappen.

In het kort, zijn dit de voordelen van een Azure Data Blauwdruk:

 • Snellere Time to Market
 • Metadatagedreven laden
 • Self Service BI
 • Eén versie van de waarheid
 • Gecontroleerde releases in een OTAP Straat
 • Documentatie en Codebase op één plek

Snellere Time to Market

In het hedendaagse bedrijfsleven is snelheid een bepalende factor, bijvoorbeeld in de financiële sector, waar snelle, datagedreven besluitvorming het verschil kan maken tussen winst en verlies. Banken en verzekeringsmaatschappijen maken gebruik van real-time data-analyse om risico’s beter in te schatten en te reageren op marktveranderingen. Dit leidt tot een strategisch voordeel van proactief handelen op basis van real-time inzichten. De Azure Data Blauwdruk draagt bij aan dit strategische belang met geautomatiseerde processen en gestroomlijnde workflows, zoals CI/CD-pipelines, waardoor aanpassingen en verbeteringen sneller kunnen worden doorgevoerd. Zo kun je je data-warehouse eerder inzetten en bijwerken, waardoor je organisatie wendbaarder wordt en sneller kan reageren op veranderingen in de markt.

Metadatagedreven laden van meerdere bronnen

De hoeveelheid data die we tot onze beschikking hebben, groeit exponentieel. Daar efficiënt mee omgaan, is dus belangrijk. Een mooi voorbeeld zijn bedrijven in de logistieke sector. Zij analyseren enorme hoeveelheden data uit verschillende bronnen om hun supply chain te optimaliseren. Stel je voor, een schip onderweg naar Rotterdam met een lading die verder verdeeld moet worden over Europa; realtime inzicht in weersomstandigheden, havenstatussen en verkeersinformatie kan het verschil maken tussen een vlotte doorgang en vertraging.

De Azure Data Blauwdruk speelt hierin een belangrijke rol door gegevens uit diverse bronnen efficiënt te laden en te analyseren, wat resulteert in kostenbesparingen en verbeterde klanttevredenheid voor bedrijven. Een gestructureerde en efficiënte data-analyse, mogelijk gemaakt door de Azure Data Blauwdruk, verbetert de betrouwbaarheid van besluitvorming en operationele efficiëntie. Fouten in data-invoer en -verwerking worden namelijk geminimaliseerd, waardoor organisaties zich kunnen richten op hun kerntaken met betrouwbare en tijdige informatie.

Vragen?
Bel met Jeroen Breugelmans
+31 (0) 655 836 540

Self Service BI

Selfservice BI, als onderdeel van de Azure Data Blauwdruk, biedt moderne organisaties een krachtige strategische troef. Het stelt zakelijke gebruikers in staat om zelfstandig toegang te krijgen tot relevante data, waardoor beslissingen datagedreven worden en processen worden geoptimaliseerd. Deze aanpak versnelt reacties op marktveranderingen, verbetert de gegevenskwaliteit en verhoogt de productiviteit. Dankzij de intuïtieve data-visualisaties en real-time inzichten worden bedrijven flexibeler en competitiever in een dynamische omgeving. Selfservice BI, geïntegreerd binnen de Azure Data Blauwdruk, geeft de controle over gegevens aan degenen met het beste inzicht, waardoor ze snel en effectief kunnen reageren op uitdagingen en kansen, en zo een duurzaam concurrentievoordeel behalen.

Eén versie van de waarheid

Het strategisch belang van één versie van de waarheid in een datawarehouse is van onschatbare waarde. Het consolideren van gegevens in een gecentraliseerde en betrouwbare bron zorgt voor uniforme, consistente en nauwkeurige informatie. Dit voorkomt verwarring en inefficiëntie. De Azure Data Blauwdruk biedt een gecentraliseerd datawarehouse, waardoor gebruikers toegang hebben tot een ‘single source of truth’. Dit zorgt voor meer accurate stuurinformatie waarmee een betere strategische besluitvorming tot stand komt.

Gecontroleerde Releases in een OTAP Straat

Een OTAP-straat is een gestructureerde IT-aanpak waarbij softwareontwikkeling en implementatie worden verdeeld over 4 fases: Ontwikkeling, Testen, Acceptatie en Productie. Het zorgt voor een gecontroleerde en stabiele overgang van nieuwe software naar de productieomgeving. Risico’s worden hierdoor geminimaliseerd en de betrouwbaarheid wordt verhoogd.

Door gebruik te maken van een OTAP-straat, zorgt de Azure Data Blauwdruk ervoor dat elke release zorgvuldig wordt gecontroleerd en getest voordat deze wordt uitgerold. Dit beperkt het risico op fouten en verzekert dat de gegevens en analyses betrouwbaar zijn. Dit betekent een hogere betrouwbaarheid van de stuurinformatie en minder downtime.

Documentatie en codebase op één plek

Een ingerichte Azure DevOps is onderdeel van de Azure Data Blauwdruk om documentatie en code op één centrale plek te huisvesten. In Azure DevOps speelt documentatie en een gecentraliseerde codebase een cruciale rol bij efficiënt projectmanagement en betere communicatie. Het centraal houden van informatie bevordert samenwerking tussen teams, vermindert verwarring en zorgt voor eenduidige en actuele gegevens. Dit past goed in een strategie van bedrijfsbrede transparantie en samenwerking, omdat het de mogelijkheid biedt om kennis te delen tussen teams en afdelingen en een cultuur van openheid en gezamenlijke inspanning bevordert. Het verbetert niet alleen de productiviteit en kwaliteit van ontwikkelingsprocessen, maar creëert ook een gevoel van vertrouwen en teamwork binnen de organisatie.

Conclusie

In het huidige bedrijfsklimaat zijn snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid cruciaal. Datagedreven besluitvorming is essentieel om deze doelen te bereiken. De Azure Data Blauwdruk biedt je een geïntegreerde en holistische aanpak die je time-to-market versnelt, het metadata-gedreven laden van meerdere bronnen mogelijk maakt, selfservice BI faciliteert, een enkele versie van de waarheid biedt, gecontroleerde releases in een OTAP-straat mogelijk maakt, en je documentatie en codebase op één plek consolideert.

Het implementeren van de Azure Data Blauwdruk is echter geen eenvoudige taak. Het vereist expertise en ervaring – precies wat Fortezza te bieden heeft. We begrijpen jouw unieke behoeften en passen de Azure Data Blauwdruk aan om aan deze behoeften te voldoen. Op deze manier kun jij profiteren van alle voordelen die datagedreven besluitvorming met zich meebrengt.

Neemt gerust contact op

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data

Aan de slag met datagedreven werken

Wil jij sneller en efficiënter inspelen op marktveranderingen, een gestructureerdere en efficiëntere data-analyse hebben, betere strategische besluitvorming mogelijk maken en een cultuur van openheid en samenwerking bevorderen binnen jouw organisatie?

Neem dan contact met ons op. Ontdek hoe Fortezza je kan helpen bij het implementeren van de Azure Data Blauwdruk in jouw organisatie. Jouw succes is ons succes.

  “Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

  Jeroen Breugelmans

  Directeur Fortezza Data