Demo: Financieel forecasten

Met behulp van Power BI

Financieel forecasten: ontbijtsessie op kantoor of een online webinar

Ben je op zoek naar een betrouwbare financiële forecast zonder dat het je veel tijd kost? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Wij nodigen je uit voor de ontbijtsessie van Fortezza over financieel forecasten met behulp van Power BI, gepresenteerd door Jeroen Breugelmans, directeur van Fortezza Data.

In deze sessie bespreken we hoe je met behulp van Power BI betrouwbare real-time updates van je financiële forecast kunt krijgen. We weten dat een goede financiële forecast van groot belang is voor elke organisatie. Het geeft inzicht in je toekomstige P&L en werkkapitaal, waardoor je tijdig kunt bijsturen. Maar in veel gevallen is het bijwerken van de forecast een tijdrovende en foutgevoelige taak, en tijdige en betrouwbare data zijn vaak niet voorhanden.

Live ontbijtsessies bij ons op kantoor

24 november 2023

Waar: Fortezza Groep
Adres: Louis Braillelaan 12, Zoetermeer
Wanneer: 24-11-2023
Hoe laat: 08:30-09:30 uur
Investering: gratis, inclusief ontbijt

13 december 2023

Waar: Fortezza Groep
Adres: Louis Braillelaan 12, Zoetermeer
Wanneer: 13-12-2023
Hoe laat: 08:30-09:30 uur
Investering: gratis, inclusief ontbijt

Online webinars

10 november 2023

Waar: Online via MS Teams
Adres: Louis Braillelaan 12, Zoetermeer
Wanneer: 10-11-2023
Hoe laat: 08:30-09:30 uur
Investering: gratis, inclusief ontbijt

22 november 2023

Waar: Online via MS Teams
Adres: Louis Braillelaan 12, Zoetermeer
Wanneer: 22-12-2023
Hoe laat: 08:30-09:30 uur
Investering: gratis, inclusief ontbijt

Voor wie relevant:

Deze sessie is speciaal ontworpen voor finance professionals, van CFO’s tot ervaren business controllers, financiële analisten, budgetmanagers, riskmanagers, financieel adviseurs en accountants. Tijdens deze ontbijtsessie leer je hoe je met behulp van Power BI tijdig kunt bijsturen op basis van betrouwbare financiële data, zonder dat het je veel tijd kost.

Wat te verwachten:

We bespreken onder andere:

  • Hoe je met Power BI betrouwbare en tijdige updates van je financiële forecast kunt krijgen.
  • Hoe je een financiële forecast opstelt die continu in beweging is en past bij de dynamiek van jouw organisatie.
  • Hoe je een forecast kunt gebruiken om inzicht te krijgen in je toekomstige P&L en werkkapitaal.

Deze sessie is zowel relevant voor finance professionals die al gebruikmaken van Power BI, als voor diegenen die overwegen om met deze tool te beginnen. Verwacht geen complexe codes of ingewikkelde onderwerpen, maar een helder en vooral praktisch plan om in 2023 en 2024 een verbetering door te voeren in je financiële forecast.

Nu echt starten met datagedreven financieel forecasten

Voor veel financiële professionals is de overstap naar datagedreven werken een uitdaging. Hoewel de voordelen duidelijk zijn, is het vaak moeilijk om de concrete opbrengsten te kwantificeren. Hierdoor blijft datagedreven financieel forecasten vaak buiten het jaarplan, en wordt er alleen zijdelings met tools zoals Power BI geëxperimenteerd.

Herken je jezelf of je organisatie in een van de volgende uitspraken?

  • “Ik zie de waarde van datagedreven werken, maar het is moeilijk om anderen in de organisatie te overtuigen.”
  • “De directie zegt dat datagedreven financieel forecasten een prioriteit is, maar er is niet genoeg budget om het serieus te nemen.”
  • “We hebben Power BI geïntroduceerd, maar ik lijk de enige te zijn die het gebruikt. De rest blijft vasthouden aan hun vertrouwde Excel-bestanden.”

Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Het is een voortdurend struikelblok: hoe krijg je inzicht in de potentiële waarde van datagedreven financieel forecasten om zo een jaarbudget vast te stellen?

In onze ontbijtsessie laten we je zien hoe je de factoren die bijdragen aan de waarde van datagedreven financieel forecasten kunt identificeren en kwantificeren. We laten je ook zien hoe je met deze inzichten met vertrouwen een duidelijk budget voor het komende jaar in je jaarplan kunt opnemen.

Dit neem je mee naar huis:

Aan het einde van deze ontbijtsessie heb je de volgende kennis op zak:

  • Hoe je de kosten en opbrengsten van datagedreven financieel forecasten kunt kwantificeren
  • Welke potentiële besparingen en verbeteringen je kunt realiseren met datagedreven financieel forecasten
  • Hoe je je datagedreven financiële forecastinitiatief toekomstbestendig maakt

Verwacht geen complexe codes of ingewikkelde onderwerpen, maar een helder en vooral praktisch plan om in 2023 en 2024 een verbetering door te voeren in je financiële forecast. Schrijf je nu in en start met datagedreven financieel forecasten!

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data