Combineren van JD Edwards met Microsoft Dynamics

(Axapta) in je data warehouse

Onze opdrachtgever is een prachtig MKB bedrijf dat al honderden jaren koffie en thee levert aan Nederlandse klanten. 

Ze waren overgestapt van het ERP pakket Axapta naar JD Edwards. De rapportage omgeving was volledig gebouwd op de Microsoft Dynamics (Axapta) omgeving en moest gekoppeld worden met een nog te bouwen datawarehouse op het SQL-platform. Daarnaast waren er een groot aantal Excel rapportages die bedrijf kritische processen ondersteunden zoals inkooprapportages ten behoeve van koffie en theeproducten. 

Vraagstuk

Kan Fortezza Data ons helpen met het leveren van een data specialist die met ons een data warehouse kan bouwen waarin we de data van JD Edwards gereed kunnen maken voor Self service BI?

Onze oplossing

Met de inzet van een van onze Microsoft data engineers, hebben we in 6 maanden een effectief en makkelijk data warehouse voor hen gebouwd. Daarnaast hebben we een aantal medewerkers meegenomen in het zelfstandig bouwen van de eerste Power BI rapportages op dit nieuwe data platform. 

Applicaties ontsloten: JD Edwards, Microsoft Dynamics (Axapata), API koppelingen met diverse klantdistributie systemen zoals Albert Heijn en Jumbo, Webshop.

Techniek Fortezza: SQL, SSIS, Power BI

Behaalde resultaten

Met het implementeren van deze verbeteringen in het data warehouse hebben we de volgende resultaten behaald: 

  • Migratie van data warehouse van Axapta naar JD Edwards 
  • Vertaling van complex JD Edwards naar simpel en helder datamodel voor Self service BI 
  • 9 power BI rapportages voor inzichten in finance, inkoop, logistiek en sales 
  • Complex inkoop rapport vergaand geautomatiseerd en versimpeld zodat er vele uren aan handmatig werk werd bespaard. 
  • Training van interne data-specialist 

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat je er veel profijt van hebt. Mocht je in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kan je die aan mij stellen via de contactpagina. Je kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data