Onderdeel van FORTEZZA Groep

  070 327 7281  sales@fortezza-groep.nl

Azure Datahub

U wilt als organisatie alles uit uw data halen. Maar niets is zo vervelend en tijdrovend als die data handmatig opzoeken uit verschillende systemen om een rapport te kunnen maken. En dan zult u net zien dat u voor die ene applicatie de rechten niet hebt of dat u uw wachtwoord bent vergeten. Zo gaat er kostbare tijd verloren en daalt de medewerkerstevredenheid. En als u al wat verder bent met automatiseren, worden de systemen vaak zwaar belast met de exports van grote, zware bestanden. Of blijkt dat de data verouderd, incompleet of incorrect is, waardoor er meerdere werkelijkheden ontstaan. Tot slot ontstaat er vaak een onoverzichtelijke grijze brij aan data, waar u geen chocola van kunt maken. Gelukkig kan dit anders!

Een betaalbaar, toekomstbestendig en schaalbaar dataplatform

Vaak denken organisaties dat een slim dataplatform alleen is weggelegd voor multinationals, omdat het al snel onbetaalbaar wordt voor kleinere organisaties. Fortezza Data helpt u met een betaalbare, schaalbare en toekomstbestendige oplossing voor het MKB(+). Wij maken de kracht van een corporate-platform voor iedereen toegankelijk. De Azure DataHub is eenvoudig, veilig en betrouwbaar. Een oplossing die aansluit bij het kennisniveau van uw organisatie. Dus geen topnotch-oplossing met allerlei toeters en bellen, maar een oplossing waarmee de mensen op uw werkvloer uit de voeten kunnen. Zodat ze de techniek gaan omarmen en ook echt gaan gebruiken. Zodra de strategische kennis intern is belegd, kunt u eventueel een volgende stap maken naar de formatie van een eigen data-afdeling.

Datahub Azure

De kracht van onze Azure DataHub-aanpak

Azure DataHub is eenvoudig te integreren met uw Office-omgeving, zowel op de werkplek als mobiel.

U hoeft niet langer tig wachtwoorden te onthouden en het platform is beveiligd volgens de hoogste security-standaarden. Bovendien is onze oplossing schaalbaar en toekomstbestendig, ook als uw data nu nog niet of slechts gedeeltelijk in de cloud zit. U betaalt per gebruik, dus als u het klein en optimaal weet te houden, bespaart u kosten. Wij ontzorgen u volledig: beveiligingsupdates en nieuwe releases worden automatisch doorgevoerd.

De aanpak van Fortezza Data bestaat uit vier stappen:

 • Wij halen data automatisch voor u op
  Met ons data platform halen we iedere nacht alle benodigde data automatisch op. Zo hoeven overdag geen zware exports gedraaid te worden en kunnen we de data verder bewerken, zodat het de informatie wordt die u nodig heeft.
 • Wij integreren data uit verschillende applicaties
  We combineren de opgehaalde data, zodat we een compleet beeld hebben van de werkelijkheid. Dus niet hoe deze administratief loopt, maar gewoon zoals u hem zelf ook ervaart.
 • Wij schonen de data op en verrijken deze
  Soms is de data nog niet zo netjes als deze zou moeten zijn. Met onze slimme algoritmes wordt de data ontdubbeld, gestandaardiseerd en in een vast format klaargezet voor verdere analyse. Zo zorgen we voor betrouwbare rapportages en inzichten die makkelijk te gebruiken zijn.
 • Wij maken er krachtige dashboards van in Power BI
  Als u `s ochtends binnenkomt, wilt u direct weten hoe uw afdeling, projecten en processen ervoor staan. Met de opgeschoonde en geïntegreerde data bouwen we in Power BI gebruiksvriendelijke, interactieve, visueel aantrekkelijke dashboards. Voor op de desktop, telefoon of tablet – waar u ook bent, 24/7.

Wat is Azure DataHub precies?

De Azure DataHub is onze blauwdruk op het Microsoft Azure cloudplatform om de volwassenheid van organisaties op het gebied van datamanagement goed te kunnen ondersteunen. We onderscheiden 5 fases van volwassenheid. Hierbij zetten we een ‘knip’ tussen fase 2 en 3, waarbij we eerst focussen op het implementeren van de DataHub voor Descriptive and Diagnostic Analysis. Zo krijgen we eerst grip op alle bronnen van de klant en starten we de eerste verbeterinitiatieven. Met behulp van onze blauwdruk helpen wij u stap-voor-stap naar de volgende fase. Zo richten we samen een toekomstbestendig datalandschap in. Welke vragen er in de toekomst ook op u afkomen, u bent ervan verzekerd dat u de juiste configuratie te pakken heeft.

Roadmap met vier fases

Fase 1: De basis op orde brengen (volwassenheidsfase 0-2)
In de eerste fase zetten we de gehele infrastructuur op om de eerste bronnen geautomatiseerd op te halen en de eerste inzichten met Power BI te realiseren. We maken gebruik van een beperkt aantal Azure-diensten om de snelheid in het project te borgen. We stellen het juiste team samen, bedenken gezamenlijk het ontwikkelproces, borgen het versiebeheer voor alle Azure-oplossingen en creëren een gecontroleerd releaseproces. Verder leggen we data-definities vast en zetten de eerste stappen voor data-eigenaarschap. Met deze opzet is de klant in staat om de eerste twee fases van Descriptive & Diagnostic analytics te doorlopen.

Fase 2: Digitale PDCA-cyclus (Plan, Do, Check, Act)
Uit de eerste fase leren we welke data op orde is en welke nog verbeterd kan worden. Daarnaast verbeteren we de 1.0 versies van de dashboards op basis van feedback van gebruikers. We implementeren een aantal nieuwe apps, waarmee we betrokkenheid en eigenaarschap bij de (key) users creëren. Met de implementatie van ons dataplatform heeft de klant een volledige digitale PDCA-cyclus tot haar beschikking.

Fase 3: Datahub slimmer maken
In deze fase gaat de klant naar niveau 3-4 en zet de eerste stappen in Predictive & Prescriptive Analytics. What-if analyses en de eerste machine learning modellen worden geïmplementeerd en we valideren en verbeteren de uitkomsten. Ook sluiten we meer ongestructureerde data aan op de DataHub.

Fase 4: Real-time data toevoegen
In de laatste fase wordt data realtime opgehaald en geanalyseerd om direct in het operationele proces in te grijpen. De DataHub is inmiddels zo slim dat het zelfstandig besluiten neemt en processen volledig automatisch doorloopt. We verbinden alle datastromen met elkaar en datagedreven werken wordt maximaal ondersteund.

De unieke aanpak van Fortezza Data

Heeft u gegevens in meerdere systemen opgeslagen en wilt u die graag met elkaar combineren? Dat regelen we eenvoudig met onze DataHub. Fortezza Data onderscheidt zich door de volwassenheidsfases aan blauwdrukfases te koppelen. Een beproefde methode die we al bij verschillende klanten hebben uitgerold. Wij stellen de mens en de adoptie centraal in plaats van de technologie en houden altijd rekening met alle kaders van budget, tijd en mankracht. Dus we bouwen geen Ferrari terwijl een Peugeotje volstaat. Bovendien houden wij alle updates en nieuwe features wekelijks bij en bespreken wat dit betekent voor u en de blauwdruk.

Wij denken altijd op strategisch vlak met onze klanten mee en kijken met een bedrijfskundige bril naar bedrijfsprocessen en applicaties. Klantgericht, met aandacht, flexibel, no-nonsense en betrouwbaar: dat is de kracht van Fortezza Data. Samen met onze klanten bouwen wij aan een solide basis voor de toekomst.

Architectuur Fortezza Datahub

“Hier is hij dan! De whitepaper over starten met datagedreven werken. Ik hoop dat u er veel profijt van heeft. Mocht u in de tussentijd of na afloop vragen hebben dan kunt u die aan mij stellen via de contactpagina. U kunt de whitepaper downloaden door op de afbeelding te klikken.”

Jeroen Breugelmans

Directeur Fortezza Data